pondělí 29. června 2015

Kovozoo

Kousek od nás je naprosto unikátní zoo - přímo kovozoo! A to není všechno. Krom spousty zvířátek vyrobených ze šrotu, je tu i pirátská loď, maják, letoun L-610, zahrada k odpočinku, skákací trampolína, drobné občerstvení, atd. A když budete chtít získat potřebný "nadhled", rozhodně využijte vyhlídkové lávky, kterými můžete projít do Kongresového centra.

úterý 16. června 2015

Bratři (a bratranci) v triku

Jednoho krásného sobotního dne jsme měli vzácnou návštěvu - mého drahého bratra s jeho synáčkama. Kluci milují auta, autíčkových látek máme doma docela dost a chuť i čas se také objevili. Takže jsme pak na odpolední pohádkový les vyráželi s nepřehlédnutelnou trojicí chlapečků a jednou holčičkou. ;) Ta kupodivu tentokrát ani neremcala, že chce taky takové podobné tričko. :-)

středa 10. června 2015

Nutnosti

Bylo potřeba doplnit dětský šatník o další (rozuměj větší) pyžama. A protože se Adélce zcela nečekaně povedlo roztrhat všechny legíny o drátek trčící z odrážedla, musely se ušít nové. Rozhodně to totiž bylo rychlejší, než zašívat na každých asi 20 díreček. Někdy se prostě daří.... :-)

čtvrtek 4. června 2015

Svatební

Jak jsem se už zmínila kdysi dávno, letošní květen se naší rodinou nesl ve znamení svatby mé drahé sestřičky. Adélka byla jasná - družička. Šaty pro ni si vybrala po konzultaci se mnou sama nevěsta a jediná potíž byla v tom, že je Adélka chtěla nosit hned, jak je uviděla. Takže probíhalo několik "zkoušek", aby byla Áďa spokojená. Kubíkovo ošacení byl jiný oříšek. Můj záměr vypůjčit si nějaký (nebo na bazárku sehnat) zánovní frajerský oblek měl chybičku - svatba byla laděna do hnědo-zelena. A takový malý hnědý oblek jsem teda fakt nesehnala. A sestra si zamanula, že všichni synovci budou laděni do těchto barev! Když už půjdou v průvodu kostelem.... I sehnala všem dokonce stejné, hnědé, kravaty. Takže jsem spíchla hnědé kalhoty, sehnala bílou košili a fešák byl na světě.