úterý 18. března 2014

Soft pro Adélku

Jakoubek už je vybaven, na řadu přišla Adélka. Ta už softové kalhoty směle využívá, ale na bundu došlo až nyní. A neb kalhoty byly ušity z růžového softshellu, bunda musela také ladit. Adélka měla i přání, aby byla bunda červená. Odstíny růžové jí nevadily, takže vznikla taková směsice.
Bunda nositelná je, to určitě. Ale jinak s ní vůbec nejsem spokojená! Myslela jsem si, že první bunda bude nejhorší, ale tak nějak se mi ta Kubíkova povedla přece jen víc. Ale co už - chybami se člověk učí.

Úplně první zákeřnost byla to, že jsem až dosud myslela, že mám dva kusy stejně růžového softshellu. Sice mi to připadalo divné, ale tak proč ne. Z jednoho kusu jsem na podzim nastříhala a ušila kalhoty. Ze zbytku jsem teď nastříhala všechny ostatní díly, které se tam vešly. A z druhého kusu tak vyšel jen zadní díl. Rukávy byly záměrně z jiné barvy. Vesele jsem si šila a šila a druhého dne odpoledne jsem si rozdělané dílo rozložila na stole, abych vymyslela umístění reflexních ozdob. A co to vidím??? Zadní díl je jiný odstín růžové!!! No co už, stalo se. Tak je to holt taková růžová směsice. :-)
 
Mezi námi, další hloupost je žehlit reflexky na již sešitou kapuci! Případně našívat nějaké serepetičky na hotové dílo! Vážně velmi těžko se s celou bundou pohybuje v rámci šicího prostoru. :-) A celkově mi kapuce drobet ujela a není úplně ideální. Snad to bude příště lepší.

Něco se ale i povedlo. Třeba poutko. Kytka na zadním díle. A dokonce jsem opět umístila jeden štítek. :-)


Zapisovala jsem si čas strávený nad touto bundou. Je co zlepšovat. Šití by mě nejspíš neuživilo. :-D

Včerejší focení jen doma, neb venku bylo velmi větrno a dětem teče z nosu.
 
 

Střih: Caramilla - bunda s raglánovým rukávem, vel.98/104
                        - softshellové kalhoty s kapsami i bez, upr. vel.98/104

4 komentáře:

  1. Je to pěkný komplet! A gratuluji, že už máš soft výbavu hotovou! Já jsem s ní pořád hodně pozadu :( A kde se dá sehnat štítek "nepoužívat aviváž" prosím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! No jo, konečně taky. Snad je ale unosíme a nebude hned 25 stupňů. :-) Jinak já stejně nechápu, kdy ještě zvládáš šít. :-D
      Štítek mám pravděpodobně z galanterie od Caramilly, ale už ho mám doma fakt dlouho...

      Vymazat
  2. Moc hezký komplet. Tak já jsem se softovou soupravou hodně pozadu a ještě dlouho asi budu. Máme od babičky kupovanou bundu a kalhoty jsme dostali od kamarádky, takže zatím nešiju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No však já jsem se musela do bundy hodně "nutit", protože jsem měla strach, že to nedám. Jenže jsem nikde na žádnou pěknou nenatrefila, tak jsem musela jít do sebe a snažit se něco ušít. ;-)

      Vymazat