čtvrtek 13. března 2014

Soft pro Jakoubka

Vlezl na mě jarní splín, či únava, či nějaké jiné problémy, a na stroje jsem víc jak 14 dnů ani nešáhla. Nebyla chuť ani energie. :-( Ale po probrání dětského šatníku a vzhledem k vývoji letošní zimy nezimy jsem se musela přemoct. Jinak by Kubula musel chodit v zimní bundě asi až do další zimy. Nebo jen v tričku. Což přeci jen ještě nejde. A tak vznikla moje úplně první bunda! Co bunda. Celý komplet dokonce! :-)
Kromě naprosté absence nápadu mě hlavně jímala hrůza, jak tu bundu vlastně šít. Proto jsem si pro začátek hodně vypomohla a použila střih i s detailním fotonávodem u Caramilly. Pravda, některé kroky jsem si četla asi 10x, než jsem pochopila, co se to po mně vlastně chce, ale tak s celkovým výsledkem jsem více než spokojená. Ne že by to bylo úplně dokonalé.... to rozhodně ne, ale tak na prvotinu.... docela ujde. ;)
Pro našeho malého objevitele a čuníka v jednom je ideální kombinace tmavších zemitých barev. :-D Zelená komplet krásně oživila a látka s hasičským motivem dodala trochu vzoru. Kapsičky by opravdu nebyly potřeba, ale tak když už... A zcela neúmyslně se mi dokonce povedlo, že do jedné kapsy hasiči zajíždí a z druhé kupodivu vyjíždí. :-)
Motiv silnice se pak objevuje i na zadním díle, kde se po silnici prohání další auta. Reflexní.
Nepodařilo se mi sehnat voděodolný zip v potřebné délce, ale nepředpokládám, že budeme chodit v dešti po venku. Tak musí stačit obyčejný. Alespoň jsem přidala ochranu proti škrábání zipem u krku. A Adélce se pro změnu nejvíce líbilo poutko, takže ona ho rozhodně musí mít taky. :-) A ještě malý detail kapuce s hasičskou látkou.


Vnitřek bundy je dokonce krásně začištěný lemovací gumičkou, takže i vevnitř je bunda docela obstojně vypadající.

Ladící kalhoty už nebyly nic složitého, jen jsem úzký střih rozšířila o boční pruhy. Na zeleném pruhu smajlíci a na černém opět motiv silnice s reflexními auty. Širší střih jsem volila záměrně, protože Kuba oblékání prostě nemá rád a rvát na něj ještě něco úzkého by bylo nemožné. A pro jeho pohybové aktivity je to alespoň v ničem neomezující.

Dlouho jsem přemýšlela nad zakončením rukávů a nohavic. Jestli náplet? Lemovací gumička? Nakonec jsem zvolila variantu začistit, zahnout, prošít a navléct gumu. Uvidíme v praxi, jak se osvědčí. A závěrem už pomocníci v akci - u babičky na zahradě v pracovním procesu. :-)


Střih: Caramilla - bunda s raglánovým rukávem, vel. 86/92
                        - softshellové kalhoty s kapsami i bez, upr. vel. 92

6 komentářů:

  1. Moc se mi líbí reflexní silnice - výborný nápad! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem ke své vcelku nekreativní povaze bych řekla, že jsem to asi někde viděla a pak se mi to vybavilo. :-) Ale taky se mi to líbí. ;)

      Vymazat