pondělí 17. listopadu 2014

Konečně!

Konečně mám fotku majitelky v narozeninovém dárku a můžu přidat příspěvek s tunikou ušitou asi před dvěma měsíci. To to trvalo! :-)
Střih od Farbenmixu Joana nabízí spoustu kombinací. Velikostně sedí sestře úplně super. A kdybych u stříhání látky trochu víc přemýšlela (ano, bylo pozdě v noci, ale to mě neomlouvá!), tak by to taky nebylo špatné. Poučení pro příště. 

Na zadní díl sukně už nevyšla látka, tak alespoň tulipánky ze zbytků...

Do výstřihu se zatoulaly tři kytičkové knoflíčky...

Majitelka je spokojená...

...tunika jí sedí a sluší.
Střih: Joana - Farbenmix, vel. 32/34

6 komentářů:

  1. Tunika je moc hezká!
    Co je na stříhání špatně? Já tam vidím snad jen drobnost na rukávech, ale to jen proto, že šiju. Jestli myslíš to, tak bych si s tím hlavu nelámala, necvičené oko nic nepozná (resp. je zvyklé, že u konfekce je to normální). A jestli myslíš něco jiného... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teď si budou všichni lámat hlavu :) Já tipuju, že by vyšlo i na spodek?
    Každopádně aplikované tulipánky se mi líbí. A to čekání na zveřejnění ... znám :) Což teprve teď před Vánoci...

    OdpovědětVymazat
  3. Děvčata, u této tuniky bylo při stříhání (i šití) pokazeno toliko věcí dohromady, až se téměř stydím... :-( Kdyby to byla moje první ušitá věc, no dobře, ale TAKTO!!!!!???!!!!
    No někdy se holt nedaří....
    Předně, ano, zadní díl sukně měl být taky tulipánkový, jenže jsem střihla jen z přeložené látky a "zapomněla", že mám tudíž jen jaksi jeden díl sukně. Na zadní díl by bylo vyšlo, kdybych už mezitím iniciativně nenastříhala rukávy. :-D Tudíž jsem musela improvizovat a na zadní díl použít fialovou a tulipánky aspoň jako aplikace.
    Ony nastříhané rukávy byly další kámen úrazu, protože jsem je nastříhala bez přídavků (ne, neztratí se to, jak jsem se mylně domnívala) a sestra je reklamovala, že ji to "škrtí" ruky a jestli bych s tím mohla něco udělat. No, moje chyba! Takže jsem je musela vypárat, rozšířit, znova přišít k tělu i k fialkovému lemu. Jeden je možná malinko širší jak druhý...
    No jako mám pokračovat??? :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Je moc krásná a sestře sluší.
    Ono občas šít pro cizí je horší než pro vlastní děti :-) Já si zase jednou nevšimla, že mám látku u kraje střihnutou z obchodu trochu šejdrem a tak byli sloni na zadní straně z kopce. Paradoxně moje děti žádnou takovou botu nemají. Njn chybami se člověk učí...

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, konečně pěkná inspirace, látku už mám nějaký čas ve skříni a marně se odhodlávám, co s ní :o) Tulipánky vzadu jsou taky super :o)

    OdpovědětVymazat