čtvrtek 4. června 2015

Svatební

Jak jsem se už zmínila kdysi dávno, letošní květen se naší rodinou nesl ve znamení svatby mé drahé sestřičky. Adélka byla jasná - družička. Šaty pro ni si vybrala po konzultaci se mnou sama nevěsta a jediná potíž byla v tom, že je Adélka chtěla nosit hned, jak je uviděla. Takže probíhalo několik "zkoušek", aby byla Áďa spokojená. Kubíkovo ošacení byl jiný oříšek. Můj záměr vypůjčit si nějaký (nebo na bazárku sehnat) zánovní frajerský oblek měl chybičku - svatba byla laděna do hnědo-zelena. A takový malý hnědý oblek jsem teda fakt nesehnala. A sestra si zamanula, že všichni synovci budou laděni do těchto barev! Když už půjdou v průvodu kostelem.... I sehnala všem dokonce stejné, hnědé, kravaty. Takže jsem spíchla hnědé kalhoty, sehnala bílou košili a fešák byl na světě. 


Synáčkovo nadšení z fotky přímo čiší. Focení i samotné zkoušení bylo pod pohrůžkami a odměnami draze vykoupeno. Kravata letěla v momentě z krku a začala jsem se děsit samotného svatebního dne. Vzdorující a oblečení odmítající dítě v plném rozpuku období vzdoru na takové společenské události je sen každé matky. :-)

Kalhoty jsou šity podle tohoto blogu. Připadaly mi velmi pěkné, zvláštní, střih je dostupný přímo v naší velikosti. Prošity jsou zeleně, to trochu zaniklo, nicméně aby byla nevěsta opravdu spokojena. Myslím, že ještě nějaké Kubulínovi ušiju.

Vpředu kapsy na lízátka...

...vzadu také. :-)

Kalhoty prošly přímo zatěžkávací zkouškou...

...a stále drží!

Těžká svatební pohodička!


Kámen, který dětičky "opucovaly" opravdu ze všech stran.

Pro strýčka příhodu jsem s sebou měla i kabelu náhradního ošacení. Adélku jsme pochopitelně ze šatů nedostali, no a Kubík kupodivu také vydržel až do konce v tom původním. Sice hned ráno hlásil, že to sundáme, ale vydržel. Kravatka byla teda pokecaná kdečím, ale ztratilo se to. Takže na řadu nepřišlo ani přímo svatební tričko, které jsem mu ušila.

Na svatbu jsme jej nevyužili, ale svou příležitost určitě mít bude.


Užili jsme si to všichni, večerka se dětem protáhla, co se jen dalo, a když už se nedalo, jelo se domů. ;-) Ale bylo to moc fajn! Moc oficiálních fotek zatím ještě není, ale abychom Vám aspoň představili samotného ženicha s nevěstou, tak pár foteček...



Nevěsta s družičkou, nerozlučná dvojka. ;)
Krásné slunné dny všem!

2 komentáře: