pátek 11. září 2015

Po dlouhé době...

Prázdniny byly krátké. Toť můj postřeh po dvou měsících, kdy jsem se ke strojům vlastně ani moc nedostala. Plány byly velkolepé, ale náš letošní prázdninový nabitý program moc šití nedovoloval. Hodně času jsme trávili pobyty u babiček, cestováním, užíváním si sebe navzájem. Návrat do reality, aneb nový školní rok se pozvolna rozjíždí. U nás velmi pozvolna, neb obě dětičky po prvních pár dnech ve školce ochořely a aby nám to snad nebylo líto, tak se s námi o bacily podělily. Současný stav naší domácnosti je velmi katastrofální, ale doufám v lepší časy. Pokud si teda nevykašlu plíce. :-) Ideálně jsem si to představovala tak, že během pobytu dětí ve školce, budu moci nerušeně šít a tvořit. Jsem zvědavá, jestli i k tomu dojde. 

Ovšem nějaké letní tvoření přeci jen bylo. Tak malá přehlídka letních modelů. 

Pro naši princeznu jedny sluníčkovo-duhové šatky. Základ ze střihu na tričko s překřížením, zbytek vlastní improvizace. Popravdě, když jsem je došila, myslela jsem, že budou strašně dlouhé. No a nevím, nějak se asi Adélka vytáhla, nebo jsem jí šatičky už dlouho nešila, ale má je těsně pod kolena. Takže ještě příští rok a šatky budou malé.






Aby to bráškovi nebylo líto, tak Kubík dostal jedno tričko bez rukávů. Takové ani neměl a letošní letní počasí přímo vybízelo k co nejúspornějšímu oblečení. Navíc sluníčková látka je unisex a i klukům moc sluší. Zadní díl jsem vystříhla průramky trochu jinak - změna je život.





A ještě jeden sourozenecký set vznikl - džunglí komplet. Trička včetně kraťásků. Adélka je malá opice a už si značně vymýšlí, co si na sebe obleče. Takže, pokud mě paměť neklame, během léta měla tyto kraťase na sobě asi dvakrát. Při focení a jednou na hřišti. Hm, bezva. To se opravdu vyplatí něco naší madam šít! :-)

Hnědé pro Jakuba, oranžové pro Adélku.
Velikostně 98/104 a 110/116

Tak trochu jiné lemování - moc se mi to tak líbí.

Modelka pózuje... :-)

A tu již i s naším komediantem...

To je vážně radost - je fotit spolu! :-)

Aneb kde je nějaká normální fotka? :-)

Střih: trička - Farbenmix, KleinFano, vel. 98/104, 110/116
          kraťasy - vlastní
          šatky - základ Schnabelina Trotzkopf, vel. 110
          nátělník - upr. KleinFano, Farbenmix

6 komentářů:

  1. Šatičky jsou moc pěkné :o)

    Mám pocit, že to je skoro standard při nástupu dětí do školky, u nás loni taky, snad to brzo přejde...

    Představa, že jsou všechny děti ve škol(c)e a je volno na tvoření, no to je pomalu scifi, ne :o) Tak už se těším na nové výtvory, až to nastane :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky!
      Sci-fi nikoli, já pevně doufám v novou realitu minimálně do doby, než přijde třetí prcek. :-) Protože jinak hážu šicí seznam do koše a jdu vyrabovat Lidl. :-D

      Vymazat
    2. Třetí????? Jů, tak to bude veselo :o)))

      A žádný Lidl, nemocní nebudou pořád, budou čím dál samostatnější a i miminka někdy spí (až na toho našeho třetího paviána...)

      Vymazat
    3. Veselo bude každopádně. :-D

      Někde jsem slyšela/četla, že prý každé další dítko má čím dál menší potřebu spánku. Což teda zatím u nás sedělo, protože Kuba spal daleko míň než Adélka. Nicméně doufám, že třetího se toto pravidlo týkat nebude. :-D

      Vymazat
  2. U nás ve školce je jedna holčička totálně podobná Adélce :) A díky za odkaz na překřížené tričko, asi taky někdy zkusím. Leč obávám se, že ani u nás se zítra do školky nepůjde :( No, uvidíme. Krásnou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, svět je malý a o náhody tady není nouze.... :-D
      U nás se zítra do školky (snad) jde, ovšem já jdu po týdnu opět k doktorovi, neb můj zdravotní stav nějakých valných změn nenaznal. :-(

      Vymazat