sobota 28. listopadu 2015

Klučičí pyžamka

Není mi to moc jasné, třeba mi to někdo vysvětlí. Mnou šitá trička Kubula nosí obvykle 2 sezony. Kalhoty obvykle také. Tak jakto že pyžama mu vydrží JEN rok???!!! Tudíž bylo nutno doplnit šatník o větší spací kousky...


Kalhoty jsem nastavila opravdu dlouhým patentem, který momentálně bohatě stačí ohrnutý na polovinu. A pevně doufám, že toto opatření prodlouží životnost pyžámek alespoň na rok a půl. :-)





Kubíkův šatník se rozrostl o jedno autíčkové pyžamko a jedno hasičské se sloníkem. Tuto látku mu vybírala sama Adélka. Jedno z dřívějších pyžam má ještě vcelku padnoucí vrchní díl, ale nohavice jsou už opravdu krátké. Ještě jsem vyhrabala zbytek této látky, který přesně padl na větší kalhoty. 


Když autíčka, tak všude...

Hasiči
Všechny výtvory pohromadě...

Protože vážně nesnáším, když mi z látky zbyde takový všelijaký nijaký kousek, který většinou hážu do krabice "na někdy", tak jsem zbytek hasičské látky zužitkovala jinak! 

Zkouška střihu ze zbytků....

.... povedla se a sedí.

Dobrou noc!


Střihy: kalhoty - vlastní
            tričko - Ottobre 4/2012, mod. 18, vel. 98/104
            spoďáry - Ottobre 6/2010, mod. 16, vel. 98

4 komentáře:

  1. Pěkné :o) A to třínitné prošití je efektní, třeba někdy v budoucnu...
    A díky za tip na střih na trencle :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Markétka ty trenýrky hned chtěla!!
    Obdivuju ty cedulky, já při každém oblékání Markétce slibuju, že jí ty předky označím, ale teda sliby chyby... Třeba na ně někdy dojde. Autíčka jsou skvělá! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D
      No, popravdě, Adélka už by ani označování nepotřebovala, oblékne se dobře i bez toho. A Jakubovi občas ani ta cedulka nepomůže a v klidu si ju dá dozadu. :-D

      Vymazat