středa 20. ledna 2016

Hyjé, hyjé...

Víceméně šiju jen na naše děti, sebe, nejbližší rodinu, příp. dárky. Jedním takovým se stala minikolekce "Hyjé" z koníčkové látky. V létě, v rámci našich prázdninových cest, jsme část volna strávili na chalupě u vzdálených příbuzných/známých. A pro jejich vnoučka a vnučku, žijící opravdu na samotě u lesa, v pohádkové chaloupce, s ovečkama, kozama, koníkama,... aspoň něco malého na oplátku za pohostinnost....


Protože jejich vášeň pro koně mi byla známá, tak volba jedné z látek byla vcelku jasná. Velikosti jsem odhadovala, ale naštěstí jsem trefila dobře. Radši větší, než menší. :-)




Pro holčičku Aničku koníkové tričko, do sady s bráškou. Ale Adélka trvala na tom, že každá správná holčička musí mít i šatičky, tak ještě srnečkovo-srdíčkové šatky. S růžovým lemováním výstřihu a rukávů, kombinované s hnědým prošitím. Ve skutečnosti docela ladící, fotky moc neodpovídají.


Sourozenecká trička. Pro Aničku nařasené a víc holčičí, pro Luboška naopak raglánová klasika.









Když už jsem jela na "zelené vlně", tak jedno lištičkové tričko pro Kubíka a jako využití zbytků - další boxerky. Těch není nikdy dost. Navíc mi u těch kupovaných stále něco nesedí (teda spíše Jakoubkovi), takže možná budu muset našít celou další velikost. 


Lištičková látka je z JNY, moje první stříhnutí do této značky. Kvalita je fakt poznat, zatím žádné žmolky, barvy jsou stále krásné a zářivé.
Zepředu...

...zezadu
Původním záměrem bylo mít koníkovou látku na levém a pravém dílu, uprostřed zelená vsadka, nicméně by koníci museli na jedné straně stát hlavou dolů, takže vzniklo trochu něco jiného. Ale Kubík neprotestuje, tak co?!


Střih: tunika - Amelie, Farbenmix, vel. 122/128
          koníkové tričko pro Aničku - kleinFano, Farbenmix, vel. 116/122
          koníkové tričko pro Luboška - Ottobre 4/2012, mod. 18, vel. 92/98
          liškové tričko - Ottobre 4/2012, mod. 18, vel. 98/104
          spoďáry - Ottobre 6/2010, mod. 16, vel. 98

4 komentáře:

  1. Tunika zaujala. To nenápadné sešití živůtku a sukénky. Jen tak položené na sebe a prošité na COLu? Moc hezké. Taky někdy zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, jen tak. ;) Zas je to trochu jiné, lépe se využijí menší kusy látek, ono v těch větších velikostech už je ta spotřeba přece jen větší.... A zas můžou vzniknout další kombinace. ;)

      Vymazat
  2. Hezká zelená vlna! Taky občas měním pořadí, jak mám zrovna navlečeno ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! No já i tak občas převlékám, neb tam si vymyslím hnědé lemování, tam zase růžové,... :-) A někdy se na ladící nitě vykašlu a šiju jednou barvou zcela záměrně...

      Vymazat