čtvrtek 7. ledna 2016

Merino tričko

Letošní (resp. loňský) Ježíšek u nás moc nešil. Naštěstí dětem je to jedno a potěšilo je i povánoční šití. Takže jediným obdarovaným byl můj nejdražší. Ale on si to opravdu zaslouží! Takže jedno ježíškovské merino tričko...


Dlouho jsem váhala, zda krátký či dlouhý rukáv. Nakonec krátký. Merino z Moraviatexu, moc příjemné na tělo. Nově vyzkoušený střih z Ottobre. Líbí se mi a sedí dobře, takže určitě ještě využijeme. Žádné extra složitosti. Život jsem si trochu zkomplikovala hnědým prošíváním, protože stroj nespolupracoval. Několikrát jsem párala, nakonec jsem úplně vypustila prošití okolo krku, které také bylo v plánu. Výsledek tak není úplně dle mé představy, nicméně manžel je spokojen. Od Štědrého dne je tričko využito na 120%. Nosí ho rád a často. A to je nejlepší odměna.

Zadní díl

Lemování délky a rukávů bylo v pohodě, ale prošívání švů se nedařilo...

Ještě jeden, tedy spíše dva ruční dárky vznikly. Nejsou šité, ale špendlíků padlo docela dost. :-) Pro paní učitelky do školky...



Střih: Ottobre 3/2015, mod. 39, vel. 50

7 komentářů:

  1. Ty kouličky obdivuju!!!! Připadá mi, že to chce neskutečnou dávku trpělivosti :) Musím se pro příště inspirovat, my letos paní učitelky asi trochu odbyli...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ale kdeže, je to fakt jednoduché a vcelku rychlé. ;) Složitě to pouze vypadá. Tentokrát mi značně pomáhaly děti, taky chtěly špendlíkovat. :-)

      Vymazat
    2. Máš je fakt luxusní. Už jsem si pohledala návod, ale tak pěkné nikde neměli! To stříbrné je nějaká gelovka? A jestli dobře chápu, tak trochu maskuje hlavičky špendlíků? Budu to muset zkusit ;)

      Vymazat
    3. Ne, stříbrné jsou okraje stužek? Říkej mi blesku :)

      Vymazat
    4. Díky moc!
      Ano, stříbrné jsou okraje stužek. :-) Případně zlaté. Barevné kombinace jsou dílem dětiček. Mně se líbí, že když člověk pochopí (a fakt to není nic složitého) ten základní princip, tak může skládat a experimentovat a pokaždé vyjde něco krásného.

      Vymazat
  2. Teda to je nádhera, ty koule! U nás Ježišek letos taky téměř nic, snad se to zlepší...

    A to modré merino je z Moraviatexu? Jak se z něj šije a jak se to chová?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Já přemýšlela, kdy vlastně začít šít, abych to jako zvládla na příští Vánoce. A vyšlo mi, že asi hned. :-D

      Ano, z MTX, koupeno teda od Terezky (terstra). Šilo se dobře, páralo strašně. Mně se zdá na omak mnohem příjemnější než merino s elastanem. Ale zase nevím, jestli by to dětičky moc nevytahaly, vzhledem k jejich stylu oblékání/vysvlékání... Pro ně je to s elastanem zase lepší, že lépe drží tvar.
      Látku jsem předpírala na program vlnu, ale teď jsem prala na 30 a zdá se v pohodě.

      Vymazat