sobota 23. dubna 2016

Krteček dotřetice

Poslední zbytečky krtečkové látky padly na miminkovský komplet pro našeho nejmenšího.

Poprvé jsem šila vypodšívkovaný kabátek. Vše v pohodě, až na velkou stávku coverlocku při lemování obou vrstev včetně lemovacího proužku. Takže jsem párala, zkoušela, párala, zkoušela, párala a pak se vrátila k dvojjehle na rovnostehu. Jinak jsem vcelku spokojená.



 
Vše je velikost 62, ale bodýčko už nám začíná být docela těsné. Kalhoty i kabátek jsou šity podle Ottobre a vypadají spíš tak velikostně 62-68/74. Nosíme už teď a kabátek možná i na podzim? No uvidíme. Spíš ušijeme nějaký větší. Vypodšívkované věci se mi moc zalíbily. :-)
 


Čepička je z jiného modelu, nicméně nám krásně ladí. ;)
 
Začínám si říkat, že asi budu nakupovat látky po půl metru. Této krtečkové ani tolik nebylo a vznikla spousta věcí; tričko pro Adélku, tričko pro Kubíka, bodýčko pro Jiříka a ještě tento krtečkový komplet. Tomu říkám maximální využití! Však taky za ty peníze... :-D


Střih: kabátek - Ottobre č. 4/2012, mod. 6, vel. 62
          kalhoty - Ottobre č. 6/2012, mod. 11, vel. 62

4 komentáře:

  1. Veru, super!! Jsi fakt efektivní :)Krásná kombinace a ta spousta práce za tím... Pro podšívkované (úpletové) věci mám taky slabost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Oli!
      Já z tohoto kompletu (a vůbec všech těch věcí z této látky) mám fakt radost. Ale budu muset spáchat další úpletem podšívkované věci, jinak ty kilometry látek asi nikdy nespotřebuju. :-D

      Vymazat