pondělí 20. ledna 2014

Ovečkové pyžamko

Rychlá akce minulého týdne - děti na chvilku u dědečka, látka nachystána, střih překreslen předchozí večer. Teda, ale měla jsem co dělat, abych tam danou velikost umístila. Povedlo se, zbytky nejsou. ;) Váhat ještě pár měsíců, tak by musel růžové pyžamko nosit Kubulka. :-D

Kalhoty jsem nakonec musela zkrátit, možná až moc. Ale prozatím jsou dobré. A vzhledem k tomu, že konečný výtvor budoucí majitelka neviděla, ani látku, tak se hodilo, že má tento týden narozeniny. Překvapení...... Líbilo se!

Střih na raglánové tričko jsem chtěla vyzkoušet hlavně kvůli dalšímu šití triček, jestli bude sedět. Ještě trochu upravím výstřih a budu spokojená.

Ale víte, co je největší nespravedlnost??? Poté, co Adélka dostala pyžamko v rámci hromadné sobotní oslavy narozeniny (vícero oslavenců, ještě více gratulantů), si jej večer oblékala a já se jí ptám, kdo jí ho ušil. A její odpověď?!? Prý BABIČKA!!! Ech, nevděk světem vládne! :-)

Začištění trička jsem dělala jen zahrnutím a prošitím dvojjehlou, snad to bude dobré. Zjistila jsem, že obvykle nemám dvě malé špulky nitě stejné barvy, takže u mého prošití je při hodně podrobném zkoumání jedna linka tmavší než druhá. Ale co, mně to nevadí. ;)




Střih: tričko - Ottobre č. 4/2012, mod. 18, vel. 104

2 komentáře:

  1. Najít dvě špulky stejné barvy u nás až na jeden případ nelze. Ještě jsem si při nakupování nití nezvykla na to, že občas používám dvojjehlu. Ale je fakt, že většinou mi také rozdílnost barev nevadí. Moc hezké pyžamko.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. ;) Koneckonců naše děti moc v klidu nepostojí a neposedí, takže na nějaké bližší zkoumání barevných rozdílů fakt nedojde. :-D

    OdpovědětVymazat