pátek 7. února 2014

Letní točivá

Sníh nikde, mráz nikde, do léta sice daleko, ale až se objeví, tak budeme připraveni! Resp. Adélka. :-) Naše další suknička do sbírky. A fakt se mi moc líbí. Ale stála mě hodně nervů...

Při jejím šití jsem několikrát myslela, že poletí z okna, sukně nebo já. :-) Jako ne že by byla střihově až tak složitá, to snad ani ne, jen jsem poslední dobou šila převážně z úpletu a přeci jen šít z plátna chce víc přemýšlet a lépe špendlit. :-) A dávat při sešívání na overlocku pozor, aby si člověk neudělal díru tam, kde nechtěl! Ano, i to se povedlo...Naštěstí se to dalo zamaskovat a "opravit".
Nechtěla jsem šít jen jednobarevnou verzi, takže vznikla tato oranžovo-žlutá kombinace. Ještě mám v plánu jedno až dvě trička k této sukýnce, na těch se snad brzy začne pracovat.
Do pasu jsem dala náplet s gumou a zakončila jsem nyní svým oblíbeným úzkým obnitkovacím stehem (šít jen pravou jehlou, levou jsem tentokrát nezapomněla vymontovat, nastavení nití normální, délka i diferenciál na minimum, šít bez stehového jazýčku). Plátno se chová jinak než úplet, takže šít velmi pečlivě a pomaleji. Několikrát jsem zakončení musela opravovat, abych byla spokojená.

Střih: Redondo - Farbenmix, vel. 98/104

9 komentářů:

  1. Tak ta se povedla! Ema by po takové určitě také toužila. A střih mi připadá složitý :) Tvůj vlastní? Nebo se dá někde vytáhnout? Fakt nádherná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Stříh mám koupený (http://www.farbenmix.de/de/redondo.html). Není složitý, ale sama bych ho teda nedala, protože jsem v šití pouhý nadšený amatér. :-) Ale není problém poslat poštou obkreslenou potřebnou velikost pro Emu. ;)

      Vymazat
    2. Díky moc za velkorysou nabídku. Já bych to taky sama nedala. Ale nebudu obtěžovat vytíženou maminku prací navíc. Taky zkusím svou první objednávku u Farbenmix:)

      Vymazat
    3. To není obtěžování! :-) Jsou to jen tři díly, takže zas tolik času to nezabere.... Ale je fakt, že na Farbenmixu se utrácí velmi snadno. :-)

      Vymazat
  2. Ta sukně je parádní! I ty barvy...ještě že to Janička nevidí, musela bych taky utrácet na FM :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobry den, krasna sukne. Myslite, ze by tuto sukni zvladl zacatecnik? Dekuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že snad ano. Ona není tak moc složitá na ušití, jsou to v podstatě jen dva díly stále se opakující dokola, no a pas. Doporučuji prostudovat návod přímo na farbenmixu (http://www.farbenmix.de/joomla25/index.php/roecke/redondo/redondo---anleitung) a pokud je to pochopitelné, tak se to dá i ušít. Oni tam mají ještě přidané takové další volánky, no dá se to šít i bez toho.

      Vymazat
  4. A byla by prosim moznost nasdileni strihu? Dosti mne laka :)

    OdpovědětVymazat