středa 19. února 2014

Pro moji "maličkost" :-)

Už dlouho mi hlavou běželo, že bych si mohla snad i něco málo na sebe ušít, konkrétně nějaké tričko či halenku. Nebo něco na ten způsob. :-) Některé látky, které jsem kupovala už dříve, jsem dokonce plánovala pro sebe. No tak proč to konečně nezkusit! Problém byl střih. Ne že bych neměla něco na rozstříhání a obkreslení, ale nějak jsem to chtěla jinak. Úplně vymyslet jsem si netroufala už vůbec. Ale napadlo mě, že ze srandy zkusím prostě ušít největší dětskou velikost, kterou momentálně oblíbený střih kleinfanö nabízí. Je to tedy velikost 158/164, ale vzhledem k mých 165 cm jsem si říkala, že to prostě trochu upravím za pochodu. ;)

První pokus jsem tedy šila jako testovací.


Oproti dětským velikostem, teda těm našim aktuálním, velká spotřeba materiálu. :-) Šilo se mi dobře, do poslední chvíle jsem byla neuvěřitelně napnutá, jak a jestli mi konečný výtvor vůbec bude. Ale tak, jde to, ne?
Já jsem sama pro sebe zhodnotila, že to není úplně špatné. A pustila se do dalšího stříhání, tentokrát teda "dražší" varianta.Motýlková látka z Lille v kombinaci s bambusem. Je to vážně moc příjemný materiál. S motýlkovou látkou jsem sice měla jiné úmysly, ale chtěla jsem zachovat alespoň jednoho motýla vcelku.
Rukávy jsem se rozhodla "vylepšit" řasením. Nenapadl mě jiný způsob, jak to elegantně provést, než z rubu jednoduše našít cikcakem nataženou gumu. Na fotce to asi nevynikne, ve skutečnosti to není tak strašné. Byť teda reakce kamaráda byla něco v tom smyslu, jestli jsem si tam udělala díru a pak to musela sešívat. No chlap prostě! :-)
Rozhodila jsem si rovnosteh správným štelováním dvojjehly, tak jsem zakončovala rukávy i spodek patentem z motýlkové látky, abych se rovnostehu vyhnula. :-) Alespoň bude výsledek trošku barevnější. Pozornému čtenáři jistě neujde, že jsem udělala chybu! A i těm méně pozorným se přiznám sama - na zakončení jsou motýlci hlavou dolů. Bohužel, při šití mě to nenapadlo a všimla jsem si toho až dodatečně. Předělávat nebudu. :-)
Závěrem mého pokusného šití je konstatování, že tato dětská velikost by mi snad i mohla být, s drobnými úpravami. Pokud by se to někomu nezdálo, tak ať se ozve. ;)


Střih: Farbenmix - kleinFanö, upr. vel. 158/164

2 komentáře:

  1. Moc hezké tričko-halenka. Sedí to skvěle.
    Ahoj Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc! Usoudila jsem, že si občas budu muset taky zpestřit šatník... :-D

      Vymazat