neděle 16. února 2014

Žluťásku, žluťásku...

K nové točivé sukýnce bylo nutno ušít i nějaká pěkná trička do kombinace. A byť jsem holčičkové látce z Lille dlouho odolávala, tak tady se mi prostě krásně hodila. A poprvé jsem tudíž střihla do těchto krásných látek. Však jsem taky asi 2 hodiny zkoumala, měřila, počítala, kombinovala prostě tak, aby žádný kousek nepadl nazmar a pokud možno ještě i zbylo na další kombinování do budoucna. :-) A výsledek?
Obě trička vznikla podle jednoho střihu, byť to tak na první pohled vůbec nevypadá. První je řasené vpředu i na rukávcích, holčičková látka v kombinaci se žlutým bambusem. Dokonce se mi povedlo střihnout látku tak, aby alespoň jedna holčička zůstala celá! :-)

Druhé tričko je pak zcela obyčejné, ale zase vynikne vzor. Rukávy i spodní lemování jsem vyřešila oblíbeným "volánkovým" způsobem. Jen jsem si uvědomila, že některá trička může "podědit" Kubula a musím je šít bez volánků. Ovšem toto tričko dědit nebude, takže volánky vážně nevadí. ;)
A konečně fotky celého kompletu. Myslím, že to Adélce bude v létě slušet. Bude zářit jako sluníčko.



Střih: KleinFano (Farbenmix) - vel. 98/104

4 komentáře:

  1. To volánkování je moc hezké. Sama jsem to ještě nezkoušela a láká mě to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že bych taky "nakopla"? :-D Rozhodně doporučuju, je to takové efektní. A já tak zakončuju, když se mi kolikrát nechce vytahovat rovnosteh a dvojjehla. Jen pro kluky to teda moc není. :-(

      Vymazat