sobota 24. května 2014

Modrej a zelená :-)

Chobotnice z druhého patra.... To mi tak nějak vytanulo na mysli po shlédnutí fotek našich dětiček. Doplňujeme letní šatník, tentokrát lehkými letními kalhotami. Pro Adélku zelené, pro Jakoubka modré. Látka krásně kostečkovaná, vyhrabaná z prastarých zásob. Co si tak pamatuju, tak jsem si z ní chtěla kdysi šít letní šaty, před 15 lety? :-) Šaty se nekonaly, ale teď dětem na gaťata super. 
Střih z časopisu Ottobre, trochu upravený. Aby kalhoty nebyly moc smutné, tak doplněny o zvířátkové stužky - pro Jakoubka s mývalem a pro Adélku se srnečkou. 



Dost nezvyk šít opět z něčeho nepružného. :-) Chce to víc měřit a šít přesněji. A když tak nad tím celkově přemýšlím, mnohem raději teď šiju trička než kalhoty. Ani nevím proč. Že by overlockem? A co Vy? Máte nějaký oblíbený kousek oblečení, který šijete raději? 

Vyfotit naše "chobotnice" byl velmi bojový úkol. Tak jen pár fotek na pobavení. Kalhoty a žabičky v akci. :-)



Střih: Ottobre 4/2012, model 19, vel. 98 a 92, upr.

6 komentářů:

  1. Moc hezké komplety. Mě připadají látky veselé i bez stužek. Se stužkama ještě víc. Já teď mám také tričkové období. Ještě pořád jsem se dost nenabažila možnosti trika ušít díky OL ve slušné kvalitě. Žel pro sebe jsem vyrobila zatím jen jedno a to dost nepovedené :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná kaťata :) Taky šiju raději trička. Je na nich víc možností vyblbnout se a taky se tak rychle neničí :)

    OdpovědětVymazat