středa 29. dubna 2015

Jarní "rifličky"

Když už jsem objednávala na zkoušku svetrovinu (viz Adélčin svetro-kabátek), tak jsem přihodila i trošku elastické rifloviny. Růžové, ehm vlastně fuchsiové, a tmavě modré. Adélce na kalhoty. Střih z Ottobre. Takové riflové skorolegíny. Prošívané, falešný poklopec. Růžové - pokus první - líbí moc. Ovšem asi na nějaké vychrtlejší dítě, než je to naše. :-) Tudíž úprava střihu - pokus druhý - modré. Moc příjemný materiál. Z obou pokusů zbylo tak na nějakou sukýnku, kterou (zatím) nosím jen v hlavě. Třeba někdy....


Takto na zemi vypadají vcelku dobře...

...snažila jsem se maximálně....

...kapsičky se povedly...

Obleče je, ALE... :-(

Pokus č. 2

Tentokrát prošito výrazněji...

A naše spokojenější Sněhurka...
Pokus č. 2 vyšel mnohem lépe. Sice už to nejsou moc legíny, ale každopádně budou pro naši modelku nositelnější.


A ještě závěrem dotaz do pléna. :-) Máte doma taky nějak "obložený" = chráněný gauč??? Nebo to jen naše děti jsou neskutečná čuňátka? Trochu lituji, že jsem takové ochranné přehozy neušila hned, nicméně lépe později než nikdy.



Střih: kalhoty - Ottobre č. 4/2011, mod. 20, vel. 104 upr.

8 komentářů:

  1. Ahoj :) Obložený gauč nemáme. Máme z Ikea gauč s pracími potahy, tak peru. V roce 2015 už alespoň 5x :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za odpověď. ;) Ano, pratelné potahy by byly super.

      Vymazat
  2. S Gaučem jsme na tom taky podobně. Perem x krát do roka, ale potah už má díry, tak právě řeším objednávku potahové látky a taky se bude šít :-)
    Kalhoty jsou moc pěkné .-) Mě se z loňska osvědčili legínové riflíky. Ve 23hod. jsem se zorhodla, že obě holky potřebují na zítřejší dětský koncert něco šik pod tuniky. Měla jsem od Melu super pružnou riflovinu a v rychlosti z ní upíchla dvoje elasťáčky. Pod tunikou vypadají jako ty moderní úplé rifle. Právě už mi z nich holky vyrostly, tak musím upíchnout nové. Budu se je snažit vyfotit i na holkách.

    OdpovědětVymazat
  3. Náš gauč byl právě až do určité doby super - ty fleky na něm moc vidět nebyly. :-D Ovšem pak už to překročilo únosnou hranici... A čistit každých 14 dnů gauč se nám teda nechce. Toto byly nevyužité froté prostřihy od Poláška, tuším. Tak aspoň k něčemu jsou využity. Není to ideální, ale prozatím sloužit budou. ;)

    Díky. ;) Dle obrázku v Ottobre to právě až tak upnutě nevypadalo. Ale možná jsem měla stříhnout i větší velikost, malá byla tak na hraně a já volila tu menší s tím, že Ottobre mívá dost věcí širších. No tak toto nevyšlo. Ale ty modré ponosí.

    OdpovědětVymazat
  4. To znám, ty velikosti jsou často ošemetné... Taky mnohdy nevím kterou. Ta moje "cácorka měří 107, šit 110, která za chvíli nebude nebo 116? :-) Jak něco otestuju, tak podle toho mají tepláky, softshellky a asi teď budou i lehlé manžestráčky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to znám. My podle jednoho střihu jedeme už asi třetí rok téměř vše - jen zkracuju či prodlužuju, podle toho pro koho jsou určeny. Teď jsem si říkala, že by to chtělo nějakou změnu... No a dopadlo to takto. :-D

      Vymazat
  5. Supr výbava! Jó a gauč, u nás stejné:-)))))

    OdpovědětVymazat