neděle 11. ledna 2015

Vánoční dárky

Tak nějak se zpožděním vkládám své šicí výtvory pro Ježíška. Mikina pro manžela již byla ukázána a neb fotku svého velkého modela nemám, budete se muset spokojit s ujištěním, že sedí skvěle. Jen asi budu muset i manželovi vymyslet nějaký "rozlišovák" předního a zadního dílu. :-)

Adélka našla pod stromečkem srnečkovou mikinu. Líbí se jí moc, momentálně chce na všem srnečky, takže to byla trefa do černého. Tedy vlastně růžového....

U babičky ujídáme perníčky....

Hlavní ušitý dárek jsem letos měla připravený pro maminku. Už látku jsem vybírala přímo pro ni a jsem moc ráda, že se jí líbí. Šila jsem koncem listopadu, ale čekala jsem na fotky přímo na ní. Přeci jen to na postavě vypadá lépe než na ramínku. A co vlastně? Halenka! 
Tříčtvrteční rukávy vznikly spíše nedostatkem látky, nicméně maminka si je pochvaluje, že si totiž v práci rukávy stejně neustále vyhrnuje. No a výstřih? 

Když jsem si již hotovou maminčinu halenku zkoušela na sobě (no dobře, máme trošku jiné proporce...), tak se mi zdál ten výstřih docela velký. Jako ne že bych byla nějaký puritán, ale spíš jsem si říkala, aby pak halenka neležela ve skříni. Maminka si totiž pořád stěžuje, že nesnáší, když jí táhne na/za krk. Jenže co teď? Látky už moc nebylo, takže na velké experimenty nebyl prostor. Přes noc se vylíhl nápad - zdvojit výstřih. Prostě ušít ještě jedno další lemování. A pak ještě další. 
S výsledným efektem jsem byla spokojená a napjatě čekala na Vánoce. Jak sedne nové majitelce? A jak se jí bude líbit?
Těší mě, že se maminka sama přiznala, že už dávno chtěla taky něco pro sebe ušít. A víte, co mě ještě moc potěšilo? Když mi tento týden telefonovala, že měla halenku v práci a tam její kolegyně nechtěly věřit tomu, že je to "hand made" od dcery.


Milé čtenářky (i případní čtenáři), dodatečně Vám všem, Vašim rodinám i sobě přeji krásný rok 2015, hodně zdraví, lásky, tolerance a humoru. S ním jde spousta věcí lépe. 



P.S.
A ještě dodatečně vyfocený (momentálně už sundaný) náš vánoční věnec na dveře. Opět "píchaný" a tentokrát to byla rychlovka.



Střih: srnečková mikina - Ottobre č. 4/2012, model č. 18, vel. 104
         halenka - Farbenmix, Joana

4 komentáře:

  1. Ten dvojitý výstřih je skvělý!! :) Mamince sluší, vypadá moc spokojeně.
    Látka se srnkama je výplněk? že má i kombi variantu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, já sama jsem z něj hodně nadšená.
      Ano, výplněk, od Terstry...

      Vymazat
  2. Jeden kousek hezčí než druhý, mamince halenka parádně sedí .-)

    OdpovědětVymazat