pátek 8. listopadu 2013

Letní kostkované kalhoty

Kromě nemalého množství nově zakoupených látek jsem si do své syslírny dovezla ještě zásobu látek od maminky. Některé jsou použitelné stále, některé se budou hodit třeba na testování střihů. Přece jen je rozdíl, když člověk stříhne do látky za nula nula nic, než když napoprvé znehodnotí drahý úplet např. od Lille.

Jako prvotinu jsem si vybrala naprosto jednoduché kalhoty z lehkého plátýnka pro tehdy 18měsíční Adélku. Střihově primitivní, nic, co by se snad dalo zkazit. :-) Vzadu ozdobeny jednoduchými kytičkami, abych vyzkoušela tvorbu aplikací, nohavice ozdobeny stužkou od Farbenmixu.



Na co jsem po prvním šití přišla? Že i jednoduchá věc se může lehce zkomplikovat. :-) Předně, jak jsem již dlouho nešila, tak naštelovat si správně nový stroj tak, aby sloužil, nebylo otázkou pár minut. Už jen navlíct jehlu a dát správně spodní nit. :-) Na takto malé děti jsem ještě pořádně nic nešila, takže mi to při šití připadalo pořád malé a ještě menší, že se do toho snad ani Áďa nevleze. Opak byl pravdou - vlezla, dokonce i za další rok, byť to letos nosila už jen jako tříčtvrťáky. No a v neposlední řadě, lépe by se aplikace přišívaly na ještě nesešité kalhoty!

A tady již samotné dílo.



Střih: Zwergenverpackung - Farbenmix, vel. 74/80

2 komentáře: