čtvrtek 14. listopadu 2013

Skafandr pro Jakuba

Už dlouho mi v hlavě ležel nápad na kombinézu pro Jakoubka. Holky ze šicí diskuze si loni pochvalovaly, jak dobře se šila jedna kombinéza z časopisu Ottobre. Že je to hračka. Tak proč to teda nezkusit? Materiál jasný - softshell, barva - po dlouhém přemýšlení nakonec šedá, že na ní bude snad nejmíň vidět špína, která je prozatím velmi očekávaná, neb pády jsou přece jen ještě samozřejmostí. Když jsem si objednávala reflexní nažehlovačky, tak mi hlavou proletěl nápad na aplikace a už to bylo.

Tentokrát jsem si návod přeložila a prostudovala. Měřila jsem a raději jsem na délce přidala rukávům i nohavicím. Mohla jsem oboje stříhnout širší, lépe by se to oblékalo. I když způsobem, jakým je Jakub oblékán, hm, asi by se stejně nic lépe neoblékalo (pro vysvětlenou, náš prcek bytostně nesnáší jakékoliv omezení v pohybu a rychlosti, takže oblékání je doslova a dopísmene boj s divou zvěří).

Poprvé jsem šila zip, no nebylo to až tak strašné, jak jsem se toho obávala. Softshell by měl odolat i při válení ve sněhu (bude letos?), tak snad bude Kubula spokojen. U kapuce jsem vevnitř přišila stužku jako začištění švu, nemuselo by to být, z lícu je to trošku křivěji. Bohužel se doma nevyskytla stužka s nějakým vesmírným motivem, ale tak tučňáci snad nejsou úplně mimo. ;) Kapuce by možná mohla být menší, ale zase naopak nebude problém pod ni nacpat zimní čepici s bambulí.

A Adélce se skafandřík líbí natolik, že si vyžádala i pro sebe jeden, což nevím, nevím, chtěla jsem šít bundu a kalhoty...

Toto, prozatím pro mě vrcholné dílo, jsem šila necelý týden, ve dne s dvěma "pomocníkama" v patách. Dokončeno bylo minulý týden, tudíž se můžu směle vrhnout do dalších šicích plánů a články psát již aktuálně. :-)

P.S. Ještě teda zbývá zveřejnit pár šicích počinů, ale to až po vánoční nadílce...







Svítíme...

Zatím jsou na skafandřík velmi pozitivní ohlasy, takže Kubula rozhodně nezapadne v davu. :-)

Střih: Ottobre 4/2012, mod. 5, vel. 86

2 komentáře: